Thursday, April 10, 2008

Tema Tokyo: Del 5

Onsdag 2008-04-09
Som vanligt ringer hotellreceptionen och frågar oss när vi vill ha rummet städat vid ungefär 11:30 tiden. Som vanlig svarar vi om en halvtimme. Som frukost bestämmer vi oss för att äntligen ta ett yakiniku (grilla små köttbitar över grill) ställe, och tvärs över gatan ligger ju ett (av väldigt många).

För 1300 Yen (80kr) för man ris, tallrik med kött att grilla (kanske runt 200g), misu soppa, liten äcklig tofu bit, en liten kålsallad mes asgod dressing samt en skål med ris. Ett kap även om köttet inte är oxfilé direkt.

Nu ska vi iväg till Tokyo City View och kolla utsikt! Från stationen efter Ueno (som vi bor vid) går det en "tvärbana" genom hela staden (istället för runt som är den linje vi brukar åka). Efter lite räknande under tiden vi är på väg visar det sig dock vara ungefär lika många stationer så det gick nog inte fortare ändå. Väl framme i Roppongi ska vi nu bara hitta byggnaden vi ska upp i. Det är en del höga hus men efter lite letande hittar vi det högsta! För några hundra Yen får man åka upp till utsiktsplatsen på 52 våningen. Självklar är det knappt några andra människor där men dock fullt med folk som pekar vart vi ska gå vid VARJE litet hörn.

Efter att ha åkt upp med hissan i unmgefär 20 sekunder är vi nu på 52 våningen 250m över marken. Utsikten är faktiskt helt enorm. Förutom ut mot vattnet är det hus ÖVERALLT, åt alla håll. 9 våningshusen ser jättesmå ut. Galet. Man kan också se det berömda eiffeltorn-kopian (Tokyo Tower) som vi valt att inte åka upp i eftersom det är mycket mindre men med mycket mer folk.

Efter att ha tagit massor av kort som ändå bli skittråkiga åker vi ner igen och går runt lite i området. Hittar bland annat ett av de tusentals tempel som trycks in lite här och var i staden. Vi beger oss av hemåt.

Klockan sex går vi till enliten kinesrestaurang och äter. Jättetråkig mat, största besvikelsen sen vi kommit hit. Köper med oss öl och sprit från en Lawson och går hem och tittar på lite japansk TV samt vilar. Vid 10 tiden börjar vi dricka lite. Ikväll ska vi tillbaka till området där The Womb låg (Shibuya) och leta barar. Vi tar näst sista tunnelbanan dit vid strax efter 24. Planen är att hitta någon/några sjyssta barer och hänga på dom fram till 5 tiden då tunnelbanan börjar gå.

När vi kommer fram försöker vi först hitta några ställen som finns utmärkta i turist-boken vi har. Tyvärr är kartorna totalt värdelösa (vissa småvägar finns utmärkta medans andra, större vägar inte är det) så vi irrar omkring i omkring i 45 minuter. Man skulle ju kunna tänka sig att det skulle röra sig lite andra människor som skulle ut till krogar i det här krogtäta partyområdet, men icke!

Till slut ser vi en liten skylt om en punkrock-bar på 5:e våningen i ett hus. Vi åker upp på vinst och förlust. Det visar sig vara rätt mysigt ställe. Dock är det bara vi och två andra gäng där varav ett går strax efter vi kommit. Första låten när vi kommer dit är Friday I'm in Love med the Cure. Vidare spelar man också the Killers och lite annat skoj. Bartendern som också antagligen är ägaren vågar tillslut fråga var vi är ifrån. -Sweden!?! Cool! säger han och börjar leta runt i sina backar med skivor. Efter ett tag drar han fram en skiva och sätter på KSMB (svensk punkband). Han hade visst lite koll. Tre öl senare går vi vidare mot nya äventyr.

Fortfarande är det näst intill omöjligt att hitta något ställe som verkar bra. När det också börjar regna drar vi snabbt in till ett dart/biljard ställe som är öppet dygnet runt. Inte så många andra där men vi tar ett bord och lirar lite. Jonas lyckas mirakulöst vinna mest med undertecknad på en fin andraplats. Efter 1,5 timmar har klockan närmat sig fem. Vi hittar en Yushinoja där vi käkar och åker sen hem med första tunnelbanan.

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.