Monday, April 7, 2008

Tema Tokyo: Del 3

Måndag 2008-04-07
Klockan 11:30 ringer receptionen och frågar när de kan städa vårat rum. Jonas svarar och får lite yrvaket fram att 15 minuter går bra. Lite kort med tid att vakna till och dra iväg men det går rätt bra. Idag har vi bestämt oss för att gå, så på med joggingskorna.

Till frukost har vi bestämmt att vi ska testa en indisk restaurang vi såg igår som ligger rätt nära. Sagt och gjort, vi går dit men de öppnar inte förrän 12 så vi tar ett varv runt kvarteret och ställer oss sedan i kön (!) som bildats utanför. Verkar vara en populär restaurang det här. Vid 12 öppnar de och vi beställer varsin rätt. Kör på kyckling och curry. Inte alls så bra, curryn är jättevattning och innehåller exakt tre bitar kyckling och lite potatis. Kycklingen består av bitar man normalt skär bort och slänger. Riset är inte indiskt utan klassiskt japanskt jasminris. All in all, indiskt i Tokyo blev en besvikelse.

Efter maten går vi mot akihabara. Vi ska nämligen gå ner till den stora parken vi sett på kartor som ligger en (bra) bit sydväst från ueno. Vi håller oss till stora gator och efter ungefär 45 minuter är vi framme vid en stor port som leder in till parken.

Väl inne hittar vi in på ett Science Museum som visar sig vara väldigt likt tekniska museet i Stockholm. Väldigt lite folk var det, och de som är där verkar vara familjer med ungar på runt 7-10 år. Dock finns det massor av saker att prova på och till exempel synvilla-bilder att titta på. Vi spenderar säkert 1,5-2 timmar där.

Nästa anhalt är subway för att få i oss lite mat inför den fortsatta vandringen. Vi går österut från parken sett (tror vi) och går lite planlöst omkring samt spelar lite arkad. Tillslut bestämmer vi oss för att gå norrut mot akihabar och hemåt. Vi går och går och för att göra en lång historia kort gick vi inte öserut från parken utan norrut, så när vi nu vänder norrut som vi tror så kommer vi västerut dvs helt fel håll. Tillslut hittar vi iaf en tunnelbanestation som är på ringleden där även Ueno finns så vi hoppar på den. I samma ögonblick som tunnelbanan lämnar stationen börjar regnet ösa ner, perfekt tajming.

Vi kommer till Ueno vid 20:30 tiden - vi har alltså gått omkring i cirka åtta timmar. Det känns i fötterna. Vid stationen finns ett bageri där vi köper lite goda bröd (med OST i) samt lite bull-bröd som vi går hem och mumsar upp. Vi tar det lugnt och vilar fötterna ett rätt bra tag, men efter att ha konsumerat några medköpta öl/alkoläsk bestämmer vi oss vid 01 för att försöka hitta en pub i närheten.

Igår såg vi en engelsk pub i huset mitt emot och med tanke på regnet låter det som en bra idé. Tyvärr är den stängd så vi går in på närmaste Sunkus (eller Sun R us, vi vet inte riktigt om det är ett K eller R) och köper varsitt paraply. Efter vi letat ett tag hittar vi en mexikansk restaurang som har dart enligt skylten. Vi går ner för en trappa och kommer in i en hyfsat stor men HELT tom bar. Orkar inte gå vidare i regnet så vi sätter oss och tar varsin öl samt en taco. Tacon är riktigt god men ölen smakar skumt trots att det är carlsberg på flaska. Vi spelar iaf en emgång biljard och dricker lite till men undertecknad märker ganska snart att 8 timmars promenaden har satt sina spår. Vid 3 rör vi oss hemåt.

När vi går ut från restaurangen ber dock en av servitörerna att gå med oss. Ovanför ligger nån slags resebyrå som tydligen samarbetar med baren eller nått. De sätter på en liten stereo som spelar någon liten spel-trudelutt smatidigt som vi ska snurra på ett ihåligt hjul. Ut ur hjulet kommer en liten vit boll och hon som sköter spelet trycker på en knapp så det spelas en liten vinst-trudelutt samt hurrar. Vi vann! Får något värdelöst discount grej till ett hotell i pris. Sjukt.

Vi går hem och lägger oss.

No comments: