Sunday, April 6, 2008

Tema Tokyo: Del 2

Söndag 2008-04-06
Vaknar med ett ryck ganska precis 11:30. Vi måste ju upp och byta rum! Slänger ner allt i väskorna och åker ner halvt sovande till receptionen. Hoppas bara rummet är klart så vi kan gå dit direkt. Det är det, vi har fått rum 1005 det vill säga vi bor nu på 10 våningen. Rummet ligger rakt över vårat gamla på 6 våningen så lite nervöst är det att det ska vara liknande.

Dock är det nya rummet jättestort, ungefär tre gånger så stort som det gamla. Med varsin 120 säng! det skulle ju egentligen vara ett dubbelrum med extrasäng men det känns betydligt större än så. Dock märker vi efter ett tag att det är ett rökrum men det kan vi stå ut med.

Vi somnar om och sover till 15:00 tiden och bestämmer oss för att gå och äta. Efter att ha letat lite i närområdet orkar vi inte prova något utan kör en beprövad Doutor klassiker, dvs baugetter med fyllning. Fortfarande slitna går vi tillbaka till hotellet för att chilla lite på maten.

Vi chillar lite väl länge men vid 8 tiden är vi såklart hungriga igen så vi går mot spåret där kebaben ligger och går igenom i stort sett varenda gata i området som verkar intressant. Det finns hur många restauranger som helst! Dominerande verka Yakinuki resturangerna vara (där man grillar sitt kött själv. Vi bestämmer oss dock för sushi (vilket dock Fisk-Allergiker-Tony inte hänger med på, men han hittar en kines som han vill prova själv. Det är det vanliga bandet med sushi-tallrikar på. Dock är det extremt mycket fler tallrikar, bandet är nästan fullt samt mycket bättre kvalite på fisken än på ställene vi varit på i Sendai.

Efter 12 tallrikar sushi (24 bitar) går vi vidare. Vi utforskar lite mer kring stationen samt går hem genom parken där det fortfarande sitter ungdomar på presenningar och festar. Väl hemma bloggas det och kollas tv. Vi har ingen plan för imorgon förutom att vi ska åka iväg någonstans under dagen.

(har inte fått med mig USB-sladden till kameran, så inga bilder ännu. Ska köpa en imorgon)

2 comments:

blaskagg said...

Aha, där kom svaret till sist. Tänkte ju just fråga vart bilderna tagit vägen.

blaskagg said...

Håller med gardagami.