Friday, April 4, 2008

Tema Japan: Observationer del 2

-Japaner är alltid jättevänliga och man överröses av artighetsfraser vid diverse tillfällen. När man dirigerar trafiken tackar man bilarna att de följer ens anvisningar. På vägarbetsskyltar står det "sorry".

Sorry att vi river upp gatan.

-På restauranger av lite enklare sort ropar alltid t.ex sushi kocken ut beställningar och resten av servitrisen/kockarna upprepar lika högt vad han/hon precis sa.

-Japaner pluggar 6 år engelska. Ändå kan INGEN prata engelska om de inte har bott utomlands. Det närmast jag kommit är på en bar när någon i kanske 18-20 årsåldern försökte sig på några fraser, men det går knappt att räknas som kommunikation.

-I japan ska man cykla på gatan. Det gör dock ingen och alla cyklar på trottoaren. I 9 fall av 10 blir dock cyklisterna jättenärvösa när man möter dom och antingen vinglar ordentligt eller kör ner på gatan. Jag gissar att det beror på att vi är stora invandrare.

-Automater. Det finns automater med kalla och varma drycker överallt. Ibland har de även saker som godis, men det är ganska sällsynt.

-Det verkar inte finnas någon förstörelse i japan. Inget klotter, inga vandaliserade automater. På Trumspelet på arkaden finns alltid båda trummpinnarna kvar fast de inte sitter fast.

- På byggarbetsplatser/vägarbeten är det faktiskt folk som jobbar!

2 comments:

Anonymous said...

Glöm inte min feeeeeeta present!!!

/svåger igen

Anonymous said...

jobbar folk verkligen på byggarbetsplaten? verkar vara en turistattraktion i sig.. på bilden jobbar ju ingen, bildbevis tack! sorry-grodor borde vi importera till sverige.