Tuesday, April 1, 2008

Tema Japan: Del 10

Måndag 2008-03-31
Eftersom Jonas prompt vill "sova tills jag vaknar" går vi upp vid 12:30. Idag ska jag få se Sendai Castle så jag kan säga till nån därhemma att jag faktiskt gjort någonting semesteraktigt och inte bara chillat och druckit. Vi startar dock dagen med en frulle på Doutor som är ett café med sjyssta baugett-liknande bröd. Beställer två var, jag tar en med stekt kyckling och en med jätteräkor. En och en halv hade varit logom, men sin vana trogen mosar man såklart i sig allt och mår lite småilla av den rikligt tillsatta majonäsen.

Nu bär det av till Sendai Castle. För att komma dit ska man gå i runt 45 minuter, varav de sista 25 är brant uppförsbacke. Är dock på bra humör för lite powerwalking så det här ska inte vara några problem. Precis när det börjar gå uppför kommer första sevärdheten. En helt igenslemmad liten damm ska enligt uppsatt skylt vara Japans första skridskor-rink.

Stadsplanering i Japan. Eller snarare avsaknaden av.


Dit upp ska vi. Jobbigare än det ser ut.


Jobbar på hållningen vid isrinken


Vidare uppför backan. Som vanligt finns det ingen vidare trottoar eller gångväg, utan man går halvt på vägen och halvt på en liten värdelös stig brevid vägen. Får se lite av den japanska naturen iaf. Det verkar vara två typer av träd, ett med löv som är ganska "hårda" och ett med barr, fast olikt alla svenska barrträd. Efter vad som var mycket jobbigare än vad jag hoppats är vi i alla fall framme vid en stor portal till castle of Sendai. Så mycket mer finns inte eftersom slottet (eller vad det nu var) inte finns kvar. Tror det blev sönderbombat under något krid (WW II kanske?)

Vi hade i alla fall tur med utsikten

Det finns däremot gott om koreaner och värdelösa souvenir-shopper. Efter att ha gott runt lite köper vi oss en varm choklad på burk (ja, varm) i en automat och beger oss ner. På vägen ser vi att vid "is-rinken" finns ett sakura träd (körsbär) som börjat blomma.

Varm chocklad -fresh from the machine

Jag, min dubbelhacka samt "Vik"-Jonas vid körsbärsträdet.

Väl hemma igen behöver jag jobba lite eftersom en viss konsultfirma är lite sega och inte var klara med vissa saker förra veckan. Tvingar jonas boka hotell i Tokyo. Tony har tidiagre meddelat att han vill följa med så vi är tre. Att boka är dock lättare sagt en gjort. Vi hade tänkt oss ett lite billigare hotell för ca 5000 Yen per person men alla som är i närheten av det är fullbokade (i alla fall de vi kan hitta på webben). Att bo i dormatory går kanske, men man är ju inte 18 och backpacker så det känns lite jobbigt. Till slut ringer Jonas hotellet han och Andrea bodde på sist. Dubbelrum med extrasäng finns för 7000Yen per person. Taget!

Att det var svårt att hitta hotell beror troligtvis på att det kommer massor av turister för att kolla på körsbärsträd-blommningen så här års.

Vid 9 tiden börjar vi spela lite civilisation 4. Tillräckligt vanebildande för att hållas oss igång till 06:30 på morgonen. Inte bra - vill inte sova bort dagarna helt. Vi bestämmer oss för att ställa klockan på 12.

No comments: