Friday, April 4, 2008

Tema Japan: Del 12

Onsdag 2008-04-02
Går till Galna Kon och käkar frukost runt 1 tiden. På vägen hem går Jonas förbi skolan och bönar och ber om att få ledigt på torsdag och fredag nästa vecka. Efter att stått på sig och sagt gång på gång att han måste vara där eftersom jag är i japan får han till slut ok på att vara ledig. Det är tydligen riktigt svårt att få ledigt från skolan och det var tur att han skött närvaron tidigare annars hade det aldrig gått.

På galan kon. Man steker köttet själv på ett litet galler mitt på bordet.


Idag ska vi försöka gå till den stora buddha figuren (som tydligen inte alls är en buddha, men jag kallar den det) som vi såg när vi var uppe vid Sendai Castle. Jag skulle gissat att den låg sisådär 8-10 km bort - men vi känner oss pigga och redo för uppgiften.

Efter att ha gått förbi hemma och bytt om till joggingskor påbörjar vi den långa vandringen. Vi vet ju åt vilket håll buddhan ligger så vi går ditåt. Efter ett tag kan vi faktiskt få en skymt av den vilket bekräftar att vi går åt rätt håll. Dock försvinner den snabbt ut sikte när vi gått lite längre. När vi gått 45 minuter har vi inte sett den på ett bra tag och börjar bli lite oroliga att vi kan vara helt fel ute. Går på en halvtimme till och vid varje liten höjd hoppas vi få en skymt av den. Irrar runt ett tag till men ca 2 timmar efter vi gett oss av ger vi upp. Känns som vi nästan enbart gått uppåt. Börjar gå tillbaka och hittar tillslut en taxi som vi åker hem med för 1000Yen (60 kr).

Det finns hemlösa som sover under broar i japan också.

Vissa delar av Sendai är verkligen fula. Så här kan det se ut.

På väg till Buddhan. Den ligger lååååångt bakom stora huset i bakgrunden

Det finns även fina villakvarter. Det här hittade vi strax innan vi vände hem.

Hemma tar vi varsin dusch samt chillar lite. Vid 8-9 tiden är vi tillräckligt hungriga får att ge oss ut på ännu en vandring (dock betydligt kortare). Går till KFC och delar på en hink med 10 kycklingbitar, även om man inte får dom i en hink eftersom vi äter där.

Går hem efter käket EXTREMT mätta (på ett dåligt sätt). Tar några alkoläsk som vi har kvar i kylen för ikväll ska vi gå ut. Vid 10:30 tiden möter vi upp Tony och Henke och drar till ett förhållandevis nyupptäckt ställe. Det är en 25 årig japan som äger och arbetar på stället. Med tanke på hur han jobbar känns det som han gått på en ganska fin bartenderskola. Alla drinkar görs "by the book". T.ex river han färsk ingefära som han sedan pressar ur saften ur ner i min beställda moscow-mule drink. Det enda som man kan klaga på är att det är lite mycket is i drinkarna. De kostar mellan 800-1200 Yen (1000 Yen = 60 kr) styck.

Efter 3 drinkar var går jag, Jonas och Tony vidare. Det finns ett ställe som tydligen varit bra förut men blivit kasst på sistone som en jamaican äger. Ernie's heter det och tidigare brukade tydligen svenskarna hänga där ofta men han har tydligen börjat blanda utspädda drinkar och annat skumt på sistone som gjort att de hållit sig därifrån. Men vi räds inte utan går dit. Långt bak i en gång in i ett hus ligger stället som består av en bardisk och 2 röda skinsoffor.

En annan svensk är där som Jonas känner ytligt. Vi sätter oss i alla fall i en röd soffa och tar in några öl. Efter ett tag kommer två ganska unga japanskor och deras (efter ett tag ganska uppenbart) pimp. Det tar väl en 20 minuter innan pimpen sätter sig hos oss och ska börja spela ölspel med sten sax påse. Pimpen är dock inte så bra för han är skitfull och börjar beställa in tequila som han bjuder oss på. Samtidigt försöker han sälja in en av tjejerna som är med. Vi är nog rätt svårtflörtade och efter nån timme drar de vidare efter att ha gett oss inbjudningskort till deras klubb.

Jag och Tony i röda skinnsoffan.

Klockan är väl framåt 03:30 när Jonas och Tony absolut vill dra vidare till A-Boo. Tar varsin öl där och käkar massa vitlöks-popcorn. Eftersom vi har planer att sticka till The Mall imorgon glider vi hem (på inrådan av undertecknad) vid 05:30 tiden.

No comments: