Thursday, April 10, 2008

Tema Tokyo: Del 4

Tisdag 2008-04-08
Det regnar. Inte lite utan MYCKET. Blåser hårt gör det också. Idag har vi planerat att ta en shoppingdag. Till frukost går vi ner till Jonas favoritrahmenstället (nudlar) som han hittade förra gången han var här. Tar det starkaste som finns och den är både väldigt stark och varm. Tony's paraply blåser sönder på väg från rahmen stället man han lagar det mirakulöst. Efter det sätter vi oss på JR-ringlinjen till Shinjuku där det ska finnas lite affärer och annat skoj.

När vi kommer dit 27 minuter senare är det dock inte det lättaste att hitta några klädaffärar. Mest mat, spel och pachinko & slot ställen överallt. Efter ett tag av blött sökande hittar vi en NK-liknande affär vilken vi går igenom med mediokert intresse. Allt är dyrt och likadant som i Sverige. Vi går ut och letar vidare utan någon vidare lycka.

När vi varit där runt två timmar börjar nudlarnas energi svikta och det är dags för lite mer mat. Trötta, blöta och hungriga leter vi nu efter ett mat stället som verkar sjysst. Efter en halvtimme ger vi upp och går till Mc Donalds. tar en japansk specialitet, yakiniku-burgare. Smakar sådär, den är marinerad i yakunikisås som är väldigt söt. Tar en ceasarkycklingwrap till och den var dock sjukt god.

Vi ger upp Shinjuku, det vart inte roligare än så här. Vi tar tuben tillbaka men går av två stationer tidigare i Akihabara för jag ska ha lite Wii tillbehör/spel har jag tänkt. Går runt lite på de stora varuhusen men är inte så värst imponerad av priser och utbud. Köper två pistoler så det blir lite roligare att köra house of the dead när jag kommer hem. Wii fit känns ganska dyr för 8500 Yen, har för mig jag sett den betydligt billigare i en annan affär så jag köper ingen nu. Hittar dock en USB kabel till kameran så jag kan lägga in bilder på datorn. Synd bara att det visar sig vara fel kabel, suck.

Vi går hem och lägger oss och vilar ett tag nu, det har blivit en hel del gående idag trots användandet av det utmärkta japanska tunnelbanenätet.

Vid 23 tidenkommer vi fram till att vi är för trötta för någon utgång eller annat ansträngande ikväll, vi går ner till Sunkus och köper lite skoj mat/godis/snacks och går upp och kollar serier på datorn samt gottar oss. Vid 3 tiden somnar vi in.

1 comment:

Unknown said...

Måste bara påpeka att det var Teriyakiburgare, och inte Yakiniku. Yakiniku är ju gott ;)