Sunday, April 6, 2008

Tema Tokyo: Del 1

Lördag 2008-04-05
Efter att ha somnat runt 04:30 tiden igår efter att a spelat Civilisation 4 ringer väckarklockan vid 09:00. 10:26 går Shinkansen mot Tokyo. Vi ska bo på hotell Rainbow som Jonas bott på tidigare eftersom det var det enda hotellet som hade platser. Vi möter upp Tony (som ska med) utanför och tar en taxi till stationen vid kvart i 10. Shinkansen går som väntat på sekunden och en och en halv timme senare kliver vi av. Utanför stationen är det ganska exakt så jag tänkt mig. JÄTTE-mycket folk, massa höga byggnader och blinkande skyltar. Det är ungefär fem minuters gångväg till hotellet som ligger beläget precis brevid Ueno parken som bland annat har en ganska stor sjö i sig.

Första natten har vi ett dubbel- och ett singelrum. Det är dock bara första natten, vi ska flytta in i ett dubbelrum med extra säng för resten av vistelsen på söndag. Rummen är nästan exakt lika stora dock men jag och Jonas delar i vilket fall som helst trots att vi är störst och dubbelsängen är rätt liten. I vilket fall som helst kan vi inte checka in före 15:00 så vi måste döda tre timmar på stan.

Efter att ha dumpat väskorna på hotellet drar vi ut och letar kabab. Tydligen ska det vara ett kebabställe nånstans ganska nära vid järnvägsspåret, men Jonas kommer inte ihåg exakt var. Efter att ha letat runt lite hittar vi dock kababen och ne autentisk kebab-turk hälsar oss välkomna på engelska. Kababen är sådär, väldigt liten och man kan välja mellan nöt, kyckling eller blandat kött. 500Yen (30 kr) kostar den. Betydligt bättre i Sverige, men tydligen blir man grymmt sugen på Kebab efter några månader i Japan så Tony och Jonas verkar nöjda.

Vi går nu ner längs en stor gata som går i stort sett förbi hotellet och efter cirka tio minuter börjar det ploppa upp olika teknikaffärer. Vi är på väg in i Teknikdistriktet Akihabara. Går runt och kollar i lite butiker och spelar lite arkad (som är dubbelt så dyrt här än i Sendai). Nu börjar klockan närma sig tre och vi styr kosan mot hotellet. Eftersom vi inte sov så mycket i natt tar vi och vilar lite det första vi gör när vi får våra rum. Det går dock inte alltför bra att sova men lite power-napp liknande vila får vi i alla fall.

Vid 6 tiden har vi blivit riktigt hungriga igen och går ut och letar ett bra ställe att äta på. VI börjar med att gå till parken som ligger precis brevid. Körsbärsträden står i full blom och det är gott om japaner som firar detta med att sitta på presseningar lite här och var och dricka och äta. Festivalstämning. Vi går genom parken och norrut och hittar ett litet kines-ställe som verkar ok enligt den inplastade maten som visas upp utanför. Käkar lite knyten och nudelsoppa som är helt ok. Kyparen är en kanske 18-årig kines som är väldigt smal och har en kalle anka t-thirt på sig.

Ikväll ska vi gå ut på The Womb. Det är ett ganska känt ställe i Tokyo får jag förklarat för mig. Eftersom vi inte har obegränsat med cash tar vi och förar lite på hotellrummet med musikvideor, medköpt alkoläsk samt lite drinkar. Tunnelbanan vi ska ta går är en ring-tunnelbana som går runt centrala Tokyo. Den går inte mellan 00:30 till 05:00 så 23:30 tar vi den mot Shibuja. Det ligger i stort sett på andra sidan sett från Ueno och det tar ungefär 30 minuter att åka dit.

Väl framme ska vi bara försöka hitta till klubben. Efter lite problem på grund av att kartorna i Japan är lite konstiga och norr är inte alltid uppåt hittar vi faktiskt dit! Det finns inga direkta dörrvakter utan bara några med Womb-Jackor som ser till att alla pressar sig in i en första del där man köar. Verkar som de är rädda att grannarna ska störas. I kö-delen är det helt fulproppat med blommor som det verkar som företag har skänkt och det står grattis på 8 år jubileet på de flesta. Verkar som vi valde rätt kväll att komma hit.

Efter köandet får vi först visa legitimation utan vilket man inte kommer in (flera har slokörat fått vända om medans vi stod i kön). Inträdet är 3500 Yen (210 kr) . Som vanligt på klubbar finns det massa skåp man ska låsa in sina kläder i. Alla dessa är dock upptagna men det finns även en gammal vanlig garderob. Direkt när man kommer in finns det en automat där man kan köpa öl för 500 Yen. Efter att ha köpt varsin möter vi direkt ett antal svenskar. Några av dom känner Jonas eftersom dom tidigare pluggat i Sendai.

Stället består utav en källar våning, själva huvudvåningen där stora dansgolvet är samt två våningar upp från vilka man kan överblicka det stora dansgolvet. Fotografering är förbjudet inne men vi trotsar det några gånger utan att åka dit.

När klockan börjar närma sig fem och vi dansat en hel del är det dags för lite fyllekäk. Vi drar till ett japansk snabbmatställe och beställer lite ris med kött för typ 300Yen. Sen går vi ner till stationen och tar tunnelbanan tillbaka hem tillsammans med andra nattsuddare samt första omgången morgonpigga japaner. Vid 6 tiden är vi hemma vid hotellet. Lite jobbigt att behöva byta rum imorgon, vi vet inte riktigt när det är tänkt att vi ska göra det - det vore ju ganska skönt att få sova några timmar. Vi tror vi lyckas komma överens med morgonkillarna i receptionen att vi byter vid 12 tiden. Vi går upp på rummen och lägger oss.

1 comment:

blaskagg said...

210 spänn!? Did that come with free drinks? Nej. Så vad fick man för det?