Tuesday, April 1, 2008

Tema Japan: Del 11

Tisdag 2008-04-01
Redan innan vi somnade igår märkte vi att det blåste rätt hårt. När väckarklockan ringer vid 12 har redan vinden orsakat otaliga väckningar. Hela jonas stackars hus verkar vika sig, det känns bokstavligen som det är en jordbävning när det blåser lite extra. Har ingen vidare lust att ge sig ut och få en takpanna i huvudet så vi stannar kvar i papp-huset och fortsätter spela Civilisation 4 från igår. Runt 3 tiden gör sig dock hungern påmind och Erik har sagt på MSN att han vill dra in till city för en frukost.

Sagt och gjort, vi ger oss av. Diverse cycklar och temporära vägskyltar ligger kringspritt. Dock verkar det lugna ner sig när vi kommer närmare city, kan det vara för de höga husen kanske. Äter på ett nytt sushi ställe. Samma princip med band där det kommer tallrikar med sushi på. Dock har de priser på mellan 100 till 380 yen (6 till 24 kr) per tallrik. Beställer självklart den dyraste (genom Jonas). Är inte helt oväntat inte alls så god. Generellt är det dock mycket bättre kvalitet här än på andra stället utan att vara mycket dyrare. Dock är de mycket sämre på att pumpa ut tallrikar på bandet och tillslut blir vi tvungna att beställa nästan allt.

Erik blir inte mätt på 10 tallrikar sushi, så vi drar till Mc Donken där han inmundigar en BigMac och vi varsin cola. Vi bestämmer oss för att kolla i en affär som heter geek store som ligger nära. Den ligger på sjätte vångingen i ett hus vid centrum. Geek store säljer gamla konsoller /spel och annat geek:igt. Nostalgitripp när man ser nintendo, super nintendo och allt annats som släppts de senaaste 25 åren.

Oldies-goldies

Våning 3-5 i huset innehåller böcker och serietidningar. Bland annat den trevliga manga-tentakel-monster-porren och annat skoj. Precis som guide-boken jag ärvt av pappa säger ser inte japaner det som något konstigt att shoppa runt bland animerad porr. Är även en del tjejer där och tittar.

Längre ner i samma hus ligger en arkad och vi lirar lite trumspel samt silent hill 4. Inte så jättesugen på att lira så vi beger oss ganska snart hemåt. På väg hem sägs inte särskilt mycket då det blåser full storm, men vi lyckas ta oss förbi 99:an iaf och köpa lite små korvar och kött-knyten som vi äter senare med lite nudlar. Under kvällen spelar vi klart våran omgång Civilisation 4 samt så skriver jag blogginlägg för tre dagar som jag precis just nu tänker sluta med då klockan är halv 3. Imorgon ska vi upp vid 11.

3 comments:

Anonymous said...

Hallå hur länge ska du vara där?? Du glömmer väl inte bort oss här hemma???
Kramar
Sandra

Anders Ewerstein said...

Jag kommer hem den 12:e. Om engla har tur kanske hon får en liten present också!

Anonymous said...

Jag ska också ha feeeeet present!!!
// Svåger