Sunday, March 30, 2008

Tema Japan: Del 8

Lördag 2008-03-29
Sol ute och hela 16 grader varmt inne när vi vaknar vid 12 tiden. Lite småseg efter gårdagen. Som frukost drar vi iväg till galna kon som är ett koreanskt ställe där man grillar vid bordet. Beställer in en tallrik kött på ca ett halvt kilo att dela på och grillar samt äter med det tillhörande riset. Jonas skaffar ett points-card som gör att vi får 10% rabatt också.

Efter frukost chillar vi lite och går runt på stan, kollar en annan teknikaffär förutom Yodobashi samt glider förbi arkadhallen bakom stationen och lirar lite. På väg hem går vi förbi en mataffär som påminner om hemköp längst ner i Åhlens i city. Köper läska och kött till kvällen för vi ska göra mat hemma!

Köpte en kött-bulle på vägen hem. Typ degaktigt bröd med köttfärssås i mitten. Gott!

Går hem och tar det lugnt samt dricker lite alkoläsk. Vid kvart i 9 tar vi en taxi till Disney Store där man alltid möts. Jonas (en annan, mindre variant) ska åka hem snart och vill ha en sista utekväll med gänget är. Vi börjar med att gå till ett ställe precis brevid där vi möts. På andra våningen i ett höghus ligger en stor restaurang som verkar rätt traditionellt japansk. Den består av olika stora rum för sällskap. Vi får ett av de större eftersom vi är ca 12 personer. Som vanligt är det dricka så mycket man vill för fast här för bara 1500 Yen samt att man kan beställa in smårätter. Också som vanligt är att drinkarna smakar saft så vi kör mest på öl.

Vid halv tolv-tiden drar vi vidare till en klubb. De har dock ettårsjubileum dagen till ära och det är en lång kö utanför. Vi drar vidare till ett annat ställe som har Jazzklubb idag som vi inte är så sugna på. Tredje gången gillt hittar vi en klubb som verkar ok, i en källare i ett höghus. Den är mycket mindre än förväntat men det är i alla fall en klubb med ett dansgolv. Musiken är VÄLDIGT blandad, med nån slags bas i drum and bass. Tar några red bull och vodka och går sen upp och dansar lite. Dansgolvet är väldigt mörkt, men ibland när de flashar lite med lamporna ser man de andra där. Visar sig att ett gäng med kanske 20-24 årdingar står och dansar med sina pojkaktiga bara överkroppar vid DJ:en. Skumt.

Vid 3 tiden drar vi vidare till A-Boo som vanligt känns det som. Det är smockfullt när vi kommer dit men efter att ha väntat lite går ett sälskap och vi intar deras bord. Käkar lite vitlökspopcorn samt tar några öl. Vid 5 tiden på morgenen har det börjat bli ljust och vi bestämmer oss för att dra hem. Det är ju en dag imorgon också.

På A-Boo. Ganska ljust i bakgrunden...

No comments: