Sunday, March 23, 2008

Tema Japan: Del 2

Lördag/söndag 2008-03-22 - 2008-03-23

Utanför Jonas hus

Lördag! Vaknar vid 11 av Jonas hemska väckarklocka. Snoozar lite grann, går väl upp vid 11:30. Glider in mot centrum i Sendai som består av ett par feta shopping gator med tak. Käkar nån slags kycklingfilé (filé my ass) med curry som smakar bättre en det ser ut (diaré). Mätt blir man iaf.

Går vidare mot stationen, kollar Teknikvaruhuset - finns FETT med grejjer. Dock inte så jättebilligt... förutom kameran som Sara ville ha som är på extrapris för 1600:- (kostar 3000 i sverige). Lyckas dock inte ställa om skiten till engelska. Kanske går att använda ändå, det var inte så många inställningar över huvud taget. Går in i ett annat varuhus och försöker hitta en klapp-stol eftersom jonas bara har en (!) stol. Hittar ingen stol, däremot lite hundvalpar i burar.

På vägen tillbaka går vi förbi en (av många) arkadhall. Allt kostar 100Yen (6kr) att spela. Fett nice, vi kör ett som jag kallar DJ-Spel. Typ som dansmatta , det kommer ner massa pluppar på en skärm och så ska man trycka på mostvarande knappar dvs man använder fingarna istället för fötterna. Fett kul, lyckas väl slå jonas knappt 1 av 6 gånger.

På kvällen ska det supas Japan-stylee. Men jag och jonas börjar lite som vanligt med musikvideor och drinkar. Dock bara 2 var för vi ska iväg med några andra svenskar och supa/äta på en bar som ytterligare några andra svenskar jobbar på. Typ irländsk bar visar det sig. Äter fried-potato med nån god dip, dricker en öl samt två long island och en redbull vodka. Känns riktigt bra.


Sen vid 8 tiden ska vi iväg till ett ställe en kille som heter Mårten bokat. Typ avslutningsfest för honom för han ska åka hem. På stället betalar men ca 3000 Yen var så får man mat och dricka hur mycket man vill. Trevligt, även om käket var sådär, var ändå rätt mätt efter potatisen. En japansk snubbe som de brukar hänga med kom dit också med lite japanska tjejer. Har dock inga illusioner om att kunna kommunicera med dom ens efter några öl. Efter 2 timmar går vi vidare.

Efter att gått runt lite planlöst får en inkastare tag i oss och vi går till nästa ställe. Samma grej här - betala en summa och ät och drick hur mycket som helst. Hamnar brevid en amerikansk kille som slutit upp med oss. Han ska tydligen gifta sig med en japanska. Utöver det har jag lite svårt att komma ihåg vad vi pratade om. Kommer odck ihåg att ölen kom i pitchers, vilket kan vara lite småfarligt.

Till slut hamnar vi iaf på Abo, som verkar vara standard här. Hamnade i en lite småhetsig politisk diskussion med några av de andra svenskarna men jag TROR jag lyckades vara ganska sansad. Efter att druckit lite till (inte SÅÅÅ mycket) och käkat massor av skålar vitlökspopcorn dra vi oss hemåt. Misstänker att klockan var runt 6 på morgonen. Löper med oss jätte-vitt formbröd och nån form av krabb-bullar hem. Däckar ganska snart efter hemkomst. Tydligen spyr Jonas och han insisterar på att jag var vaken när så skedde men det måste jag förträngt.
99:an. Öppet dygnet runt och allt kostar 99 Yen. 2 minuter från Jonas. Bäst ever!

Vaknar upp dagen efter med rätt bra baksmälla. Släpar oss iväg och käkar varsin Medium Pizza på Dominos och blir bajsmätta. Dara hem och plöjer igenom Hitman + Matrix 1&2 samt lite youtube videor. Släcker nog lampan runt 01, joans ska ju till skolan på måndag (ingen annandag påsk här inte).

3 comments:

blaskagg said...

Fanns det inga krigsspel på arkaden?

Anders Ewerstein said...

Vaddå för krigspel. Fanns nått Mech-spel där man går in i en "bubbla" och spelar styr sin mech med en joystick i varje hand... det skulle nog kunna klassas som krigsspel.

Anonymous said...

hahha tjena att du var sansad under den politiska diskussionen anders! =P kul att jonas spydde tycker jag! =D
/Kia