Monday, March 24, 2008

Tema Japan: Del 3

Måndag 2008-03-24
Vaknar upp vdi 11 tiden delvis av att det är sjukt kallt och regnar ute. Bara att brassa på kaminen och börja fundera på vad som skall inmundigas till frukost. Drar till ett kines-ställe som ligger strax innan centrum. Beställer in enligt Jonas rekomendation. Maten består av en stor skål nudelsoppa samt en mindre skål ris med jätteräkor för 600 Yen. Sjysst, även om jag inte helt diggar den sötsura såsen som kom med räkorna.

Livräddaren

Jonas ska plugga mellan 13:30 till 16:30 men innan dess hinner vi lira lite DJ spel på arkaden. Blev även introducerad för ett annat liknande spel, lite mer barnsligt med stora färgade knappar. Inte alls lika kul, DJ spelet is the shit. Lyckades mosa Jonas en gång på det också.

Spenderar tiden till 16:30 med att surfa lite, kolla jobbmailen och skriva blogg. Går riktigt segt, känns ovant att skriva dagbok, men det är väl kul att ha i efterhand antar jag. Jonas vägrar iaf höra av sig på telefon efter skolan som avtalat utan kommer hem. Tydligen kan han inte ringa till utländska nummer från sin mobil.

Nästa steg är att chilla iväg till Yodobashi och köpa en kamera till Sara. Kameran hon bestämmt sig för var nämligen på utförsäljning just den här veckan så den kostade bara 26000 Yen. Dock vet vi inte om den går att ställa om till engelska men försäljaren försäkrar oss att det inte alls går. Tills han börjar leta igenom menyerna och hittar att det visst går!

Efter mycket strul med kreditkortet går köpet igenom och Sara är en digitalkamera rikare. Eftersom Jonas får 10% poäng för köpet på hans yodobashikort tvingar jag honom köpa en router så vi kan köra internet samtidigt. Glider runt lite planlöst och kollar andra grejjer på yodobashi också.
Jonas har hittat ett ritbord, se så glad han är.

Utanför Sendai tågstation. Sjukt mycket taxis.

Nästa stop: Koreanen. Ikväll ska jag bli introducerad för KÖTT-koreanen. Mårten, Henke och Tony möter upp oss utanför. Man får en grill vid bordet. Så beställer man in en stor tallrik med KÖTT att grilla. Vi tar ett kilo blandat, vilket visar sig vara nötkött, fläskkött samt nötkött igen fast med MYCKET fett. Marinerat är det också. Till det delar vi på två Ceasar-sallader. Man har även tre skålar att fylla upp med dipsåser som man kan blanda ihop själv av diverse ingredienser som står på bordet.

Jonas och mårten hos koreanen.

Jag hos koreanen (jonas vägrade ta med något av dekoren)

Vi nöjer oss med att dela på en tallrik kött (ett kg). Tydligen mår man inte så bra efter att ätit mer än så och det känns som det är rätt lagom. Sen drar vi förbi en fet mataffär och köper lite beef jerky och annat gott som vi (mest jag) käkar upp till sista matrix filmen hemma hos Jonas.

No comments: