Thursday, March 27, 2008

Tema Japan: Del 6

Torsdag 2008-03-27
Vaknar runt 11:30. Sol ute och förhållandevis varmt inne. Går och käkar 9 tallrikar sushi (18 stycken bitar). Är ont om lax på bandet så det blir mest räkor som det finns gott om (Saras favorit). Gamla klassikern med lämna av Jonas på väg hem. Eftersom det är fint väder tar jag och springer lite på eftermiddagen. Lite längre den här gången, samt fyra trappryck. Tungt som fan, all god mat sätter nog sina spår.
Trapprycks-trappan sedd från toppen

Hittade Kitkat på burk i en maskin - var tvungen att köpa!

På kvällen bestämmer vi oss för att käka på något nytt, oprövat, ställe. Jonas har tydligen spanat ut något vid stationen som verkar soft så vi möter upp Tony och drar dit med. Man går in 10-15 meter i en lång/small gång från en av huvudgatorna. Visar sig vara helt ok. Till "förätt" får vi ett hårdkokt ägg var i en skål, fattar inte riktigt hur man ska äta det. Beställer nudlar med en side dish av de klassiska små knytena till huvudrätt.


Efter middagen drar vi iväg till en arkadhall Tony sett på andra sidan stationen för att bränna lite 100 Yen-are (ca 6kr - som det kostar per spel). Visar sig vara en riktigt stor arkad på andra våningen i ett NK-liknande hus. Spelar en del DJ-Spel men det vi fastnar för är ett typ guitar-hero spel samt ett trum spel. Spelar man på båda maskinerna samtidigt kan man spela tillsammans med två på gitarrer samt en på trummor. Riktigt kul, problemet är att låtarna som är easy på gitarrerna är ofta svåra på trummorna och tvärtom. Om man klarar låtarna utan att missa för mycket får man köra 5 låtar för sina 100Yen, värt. Problemet var att jag var kassast på gitarren så vi torskade efter 1-2 låtar oftast. Skit-timing man har.
Gitarrspelet. Man har bara tre knappar (istället för guitarr-hero's fem). I gengäld är timingen svårare.



Så här går det till.

1 comment:

Anonymous said...

jag vill också ha en kitkat burk!