Wednesday, March 26, 2008

Tema Japan: Del 5

Onsdag 2008-03-27
Vaknar och det är skitkallt. Småregnar gör det också så vi ligger och drar oss till strax efter 12. Idag känns det som det är dags att prova McDonken till frukost. De ligger ju överallt så vi plockar en. Tar en BigMac och Co med en extra kycklingwrap. BigMacen smakar inte helt oväntat exakt som överallt i världen.
Mmmm, gott


Vi skulle titta på "no smorking"-skylten på vägen till skolan men den hade tydligen blivit utbytt.

Under eftermiddagen sitter jag och värmer mig vid kaminen och surfar/skriver blogg. Möte upp Jonas utanför hans skola vid 5 tiden och drar till yodobashi igen. Ännu en kamera skall inhandlas till Saras mamma den här gången.

Idag bestämmer vi oss för att käka en vulkan-nudel-soppa som enligt Jonas ska vara tjock nice. Här ska man också köpa biljett i automat innanför dörren som man ger till kocken. Köper den starkaste soppan samt så delar vi på några små knyten. Totalt ca 1000 Yen var kostar det. Orsaken till att det kallas vulkan är att man får in nudlarna + grönsaker i en stor JÄTTEvarm skål. Sen häller kocken i själva soppan och man ska skydda sig bäst man kan från varmt stänk med ett pappersunderlägg (på vilken instruktioner för detta är illustrerat med små fina tecknade figurer).
Varmt som hos Sejtan

Efter käket kör vi lite DJ spel som går skitkasst dagen till ära. Sen drar vi hem och kollar Jumper (kass) och Dewey Cox (helt ok). Självklart akompanjerat av snacks inköpt på 99:an.

1 comment:

Anonymous said...

Hej Broooooorsaaaaan! Vad roligt att du skriver, nu ska jag följa dig. Det lär ju dröja innan jag kommer iväg:)

99:an =best ever :)du kallas inte budget för intet
Massa kramar Sandra