Saturday, March 29, 2008

Tema Japan: Del 7

Fredag 2008-03-28
Riktigt kallt och regnigt på morgonen. Släpar oss i alla fall iväg till stället brevid Kokohouse (kokohouse är curry-stället). Käkar risskål med kött, mest ris och köttet är gott men med ca 50% fett på. Jonas glider till skolan och jag hem och brassar på kaminen för fulla muggar. Chillar och surfar/skriver blogg samt jobbar lite tills Jonas kommer hem. Nu har det slutat regna men är fortfarande kallt som in i ****.

Ikväll har det bestämmts att det är spett på menyn på det lokala haket. Vi förar lite med alkoläsk samt öl och drar sen iväg vid åttatiden. Jonas två koreanska klasskompisar är där och vi drar med oss Henke och Tony. Käkar tvp kycklingspett med nån konstig sås på samt två kycklingspett med lök. Men det bästa är som förra gången, spetten med köttfärsklump på. Så sjukt gott.

Efter spettstället dumpar vi koreanerna (eller rättare sagt de dumpar oss) och vi bestämmer oss för att testa ett nytt ställe. Tar taxi in till kokubunchou (barområdet) för 640Yen (36 kr). Vi tar första stället vi ser som verkar soft. Det ligger i ett hus på andra våningen. Vi tar hiss upp och en en korridor ligger 4-5 barer bakom stängda dörrar. Ton y öppnar försiktigt den första dörren men stänger den snabbt igen efter att ha konstaterat att det satt bara massa 40+ tanter där.

Vi tar då dörren/baren längst in istället som hade det nästa coolaste namnet. Visar sig vara en slags whiskey-bar på ungefär 20 kvadratmeter. Två ganska unga japaner klädda i skjorta, väst och fluga serverar och i bakrunden spelas det soft-jazz. Mysigt ställe men ingen var direkt sugen på whiskey och resten av utbudet var ganska sparsmakat. Vi tar varsin dricka och sitter väl kvar en halvtimme sen drar vi vidare.

Undertecknad med Jonas på whiskey-stället.

Nästa anhalt är ett nomihoudai-ställe (dricka hur mycket man vill under viss tid). Vi kör på två timmar (kostar 2000 Yen = 120kr) och börjar beställa in öl/drinkar samt en mindre maträtt som är obilgatorisk. Drinkarna smakar mest saft, och när vi 2 timmar senare går där ifrån känner man sig mer nykter än när vi kom dit. Men det är nog lika bra, vi drar oss hemåt klockan är nog runt halv 3.

Hightech Toa på nomihoudai-stället

Testar en nytt snack på 7/11 på vögen hem som är ett risknyte inlindat med sjögräs-matta (Nori på japanska). I mitten är det kött samt majonäs och wasabi. Sjögräset förstör lite men fyllningen är sjukt god. Vi kollar senaste south park när vi kommit hem men jag lyckas tydligen somna mitt i.

No comments: