Saturday, August 8, 2009

Florida ftw Part 8

Onsdag 2009-08-05
Idag ska vi sova ut. Det gör vi också och går upp bara en halvtimme före Regina. Runt 11 tiden får vi tummen ur och ser till att laga en riktigt amerikansk frukost. Extra tjock bacon (som var ungefär 99% fett) samt äggröra och grits (en slags gröt, påminner om mannagrynsgröt). Till det rostade mackor med mycket smör. Gott och flottigt, 3,5/5 greasepits. Idag ska vi till Tangers outlets som ligger närar Charleston. Vi knappar in addressen på GPSen och åker iväg. 5 timmar senare är vi ett antal kassar och några subs på subway (i magen) rikare. Vi hittade även ett walmart där vi handlade ett sallad att förtära till kvällen. Kvällen blir ganska lugn, vi äter sallad och chips och dip. Regina och Rebecka pratar minnen och kolla gamla skolkataloger. Undertecknad surfar lite, leker med koko, dricker öl etc. Vi bokar också ett hotell tills i morgon på sidan hotwire.com där man bokar hotell utan att veta vilket man bokar och därmed får man ett bättre pris. Man får bara reda på pris, rating (1-5) och ungefärligt område. Vi tar ett tvåstjärnigt på daytona beach som efter bokningen visat sig enbart fått negativa reviews. Men billigt är det iaf (~50$ inkl skatt). Imorgon ska vi åka iväg tidigt så vid 11 tiden säger vi hej då och går och lägger oss medans Regina chillar vidare med Koko och Sangria.

Torsdag 2009-08-06
Som planerat går vi upp runt 07:30 och kommer iväg vid 8. Vi har bestämmt oss för att äta frukost längs vägen men det blir inte förrän vid 12, när vi äntligen har kommit tillbaka till florida. Vi har under tiden vi kört sett reklam för ett ställe som heter så fyndigt, Steak n' Shake. Dom två bästa sakerna i hela världen. På Samma ställe! Det visar sig dock att Steak i det här fallet menas steak burger. Rebecka tar en steak burger i toast och undertecknad tar en double steak burger with mushrooms. Toasten är tydligen "det flottigaste jag ätit hitills" men god. Hamburgaren är också god men frittarna är tunna och rätt trista. To go tar vi en milkshake med cookies som faktiskt är sjukt god men lite jobbigt att det fastna kakbitar i sögröret då och då.

Strax innan 3 är vi framme vid hotellet och kan checka in direkt. Det går fort och vi får välja 1:a, 6:e eller 7:e vånginen. Självklart tar vi 7:e som också är överst! Rummet är rätt sunkigt men faktiskt rent. En stor kyl har vi också, samt två queen size beds. Utsikt mot stranden! Vi börjar dock med att sova ett tag. Efter att ha snoozat ett ANTAL gånger går vi upp vid 5 tiden och tar en tur på stranden. Vi har sol ungefär 10 minuter innan de klassiska åskmolnen rullar in. Stranden är mycket hårdare än på västkusten (av florida) och är vit med lite rödaktiga inslag. Man får tydligen köra (!) på stranden här också.

Efter ett tag börjar det då regna och vi går upp på rummet. Vi hänger lite på balkongen och då ser Rebecka ett gång delfiner ungefär 50 meter ut i vattnet. Coolt! Till middag äter vi på ett ställe som heter Barnacles lite längre bort på samma gata vi bor på. Jag tar en "Surf n Turf" tallrik som är biff och seafood (dvs ett gäng räkor). Rebecka tog "shrimp you way" vilket var stora räkor på grillspett. Steken var riktigt god och räkorna helt ok. Mätta och beåltna åker vi förbi ett walgreens på vägen hem och går och lägger oss (och skriver blogg!)

No comments: