Monday, August 3, 2009

Florida ftw Part 3

Fredag 2009-07-31
Rebecka och Lauren ska på en "Bridal Shower" klockan 09:00. Så efter att a skjutsat dom dit ska jag och Pat spendera ett par timmar i närheten (etfersom det var en bot att köra). Vi inleder med frukost på Denny's som är ett "sit down" snabbmatsställe. Vi tar varsin french toas menu som består av bacon, äggröra + avlånga köttbullegrejjer + två FETA french toasts. Mätta och belåtna drar vi sedan till ett Mall för att inhandla en till skjorta till. Det kommer troligtvis vara galet varmt på stranden imorgon så ombyte efter cermonin är troligtvis ett måste. På Macy's hittar vi en billigt skjorta + slips (som jag glömt i sverige) av en förvirrad tant som inte vet hur man tar mått eller hur kassan fungerar.

Vi tar sen och utforskar Siesta key eftersom vi ska dit senare på kvällen för att äta middag. Det är en ö precis brevid den vi bor på men som tar ett bra tag att åka till eftersom man måste in på fastlandet mellan. Vi hittar stranden vi ska till och provar den lite. "Best beach in florida" hör jag någon säga och det är troligtvis inte helt fel. Vit sand som inte alls är för varm och kristallklart (aja, inte riktigt men nära) vatten som har perfekt temperatur. Nu börjar klockan närma sig ett så vi tar och sköljer sanden av fötterna och åker österut. Pat har nu hypat ännu ett snabbmatställe, Firehouse Subs. Vi stannar till vid ett på vägen tillbaka och man väljer helt enkelt en sub och dom värmer den och man får cola + en liten påse chips till. Jag tar en sub med kött och ost i stort sett och den är faktiskt riktigt god. Orsaken till att det heter firehouse subs är enligt Pat att det var ett par brandmän som startade kedjan. På glasen står kortfattade hjältehistorier om brandmän, och väggarna är prydna av brandmän-accessoarer. 100% amerikanskt med andra ord. [äta på firehouse subs]

Nu messar Lauren och ber om upphämtning så vi sticker iväg och hämtar upp guzzarna. Dom har tydligen vunnit lite krimskrams på bridal showern, verkar som de har pysslat och lottat ut saker. Tillbaka tvingar jag rebecka att gå bort lite fett runt magen med mig, dock på gatan och inte stranden den här gången. SOm tur är har det precis regnat lite annars skulle det vara waaaaaaaaaay too hot för att springa.

Vid 4 är det wedding rehearsal, som jag och Pat egentligen inte behöver gå på men det är ju alltid kul att se hur saker går till så vi går dit (och blir ofrivilliga handväsk-bärare). Rehearsal är helt enkelt att prästen går igenom vad som kommer hända imorgon och hur alla ska stå och uppträda.

Kvällen spenderas med Barbeque (dock som catering så inget nygrillat :(  ) nere på siesta beach. Lite mingel, lite kolla på när de VÄLDIGT amerikanska vännerna till Keith är obnoxious och kasta lite amerikansk fotboll. Vid 9 tiden är vi tillbaka på hotellrummet och tar några drinkar/öl på hotellrummet. Resten av bröllopsgästerna har dock samlats i baren på 8:e våningen i Lido Beach hotel (där Briana och Keith Bor) så vi går dit och minglar (mest med oss själva), Pat blir rätt tankad och får hålla i sig. Vid 23 tiden är vi glada att det är "crawling distance" till vårat hotell och går hem och sover.

2 comments:

blaskagg said...

Hallå, vem är Pat? Och amerikansk fotboll är kul. Och "själver sanden av fötterna"?

Sandra said...

haha ni åkte ända till Florida för att bo på våning 7 och dricka drinkar på våning 8, haha själva sitter vi och myser på våning 9 och 10 ÄGD
/Matte B & Sandra