Monday, August 10, 2009

Florida ftw Part 11 - En dag i Miami

Söndag 2009-08-09
Eftersom vi inte har någonting särskilt planerat sover vi ut till ungefär halv tio. Rebecka såg ett kubanskt bageri igår på gångavstånd från hotellet, så vi tar en liten morgonpromenad dit bort. Det visar sig mer vara ett café som dock verkar baka sitt eget bröd. Vi köper en torr ciabata och varsin Empanadas (liten kubansk pirog, typ). Det är ganska dyrt och ciabatan är torr, men vi får frukost som gör att vi strax efter har energi nog att ta en tur ner till Miami beach.

Vi bestämmer oss för att åka ner till stranden där vi var igår men ta av åt höger istället för vänster när vi kommer till "strandvägen". Vid ungefär 60:e gatan hittar vi en public parking som vi tar (för bara 1$/timme) och går ner till stranden. Det är PACKAT med folk, så vi tar och går söderut några minuter innan vi hittar en plats där det finns lite plats. Man kan hyra solstolar för 10$/styck men eftersom vissa svenskättlingar i sällskapet inte orkar sola särskilt länge avstår vi och ligger direkt på sanden. Sanden är för övrigt inte lika finkornig som i sarasota och inte lika vit (=varmare att gå på). Stranden är också inte alls lika bred, det är bara ca 50 meter sand mellan vatten och gräs/byggnader. Vattnet har också en del alger i sig, men är riktigt varmt. Så efter lite simning, solning, simning och solning håller undertecknad på att avlida av värmeslag och vi åker tillbaka. På vägen tillbaka märker jag dock att jag trampat i någon slags olja som vägrar gå bort. När vi kommit tillbaka spenderas ungefär en halvtimme i duschen med att sanera foten med hjälp av en handduk som blir helt oljig = förstörd.

Efter dusch och lite surfning har vi kommit fram till att vi måste ner till ocean drive och kolla in staden/stranden. Det verkar ungefär alla andra göra också så efter att ha suttit i bilköer och letat parkering ett bra tag är vi till slut framme. Ocean drive är väl sådär lockande del med tanke på alla bilar. Vi hittar dock en gå gata (i USA!) som vi går upp och ner. Det är nu helt otroligt varmt så vi köper varsin frappucina på Starbucks innan vi glider ner till stranden och kolla läget. Ser Bättre ut än där vi låg tidigare, men med om möjligt ännu mer folk. Vi har nu också letar efter bollar man kan kasta så de studsar på vattnet i ungefär en miljon butiker men de verkar helt omöjliga  att hitta.

Vi åker tillbaka mot hotellet men beslutar oss för att titta förbi en stormarknad, "President's", som ligger rätt nära motellet som vi sett tidigare. Det ser ut att ligga i ett rätt risigt område och det intrycket förstärks lite av ett en polisbil kan ses cirklande utanför samt två beväpnade vakter står vid kassorna. Vi hittar dock både frukost tills imorgon samt ett tolvpack miller highlife för 4,99 $!

Klockan har nu hunnit bli middagsdags. Rebecka vill ha lite asiatmat och vi har sett två ställen nära. Det första ser ut som risken för magsjuka ligger runt 90% så vi går vidare till nästa. Där står en luttrad kinestant som trött väntar på att vi ska bestämma oss. Kvarterets elit går in och ut från restaurangen under tiden, kul att mingla med lokalbefolkningen (ho's, pimps och bums som försöker scora lite crystal meth). Vi tar till slut en chicken with garlig och en steak+eggplant med garlic. Vi får allt i en stor papp-påse som väger dryga två kilo (på en höft). MYCKET mat med andra ord. Vi inmundigar maten (eller en del av den) tillsammans med några miller high life från president's vid ett bord som står ute vid poolen. Trevligt nu när inte solen är framme och värmer upp. Sen går vi tillbaka till rummet där vi kollar fox news , bloggar och till slut somnar.

No comments: