Wednesday, August 5, 2009

Florida ftw Part 7

Tisdag 2009-08-04 - A day in Pleasantville
Vi sover ut. Vaknar lite av grodor som kväker på morgonen och någon granne som klipper gräsmattan (som verkar vara en populär hobby i området). Vid 10:30 sitter vi i alla fall nere i vardagsrummet och surfar lite. Strax efter kommer Regina ner och vi äter flingor till frukost. Regina ska till läkaren och kolla upp hennes stukade fot vid 12 tiden så vi väntar in hennes besök medans vi duschar och tvättar lite. Strax efter 1 kommer Regina tillbaka och har fått strkta order från läkaren att inte alls gå på foten (typiskt amerikanskt) så hon kan inte följa med och utforska Charleston.

Idag ska vi kolla på ett hangarfartyg från första världskriget, som min chef Jack har berättat var häftigt. Vi knappar in den på GPSen och åker dit. på vägen åker vi över en av de häftigaste broarna jag åkt på, tror det är 5 filer åt varje håll och två feta bropelare.

När vi kommer fram är det inte helt oväntat riktigt varmt. Parkeringen kostar 3$ och inträdet 15$/person. Man går ut på en liten pir där hangarfartyget samt en ubåt och några andra småskepp ligger. Vi börjar med ubåten, som är en gammal dieselubåt. Häftigt att på nära håll få se precis hur klaustrofobiskt det är, med extremt lite utrymme, speciellt för de som jobbade i torpedrummet.

Själva hangarfartyget var också intressant, tydligen byggdes det '43 och drogs tillbaka '70. Stort var det iaf, 3000 man var stationerade på det när det var i bruk. Man fick se hur folk sov, var maten lagades och hur, maskinrummet och lite annat. Man fick även gå upp på själva hangardäcket där det stod lite flygplan av olika typer som använts på skeppet samt så satt det lite figurer som visade hur många japaner man lyckats döda/skjuta ner.

Vid halv 4 har vi fått nog och åker vidare ner till downtown. Regina har sagt att det kan vara lite farligt på vissa ställen, även nära de lite finare områdena och vi åker igenom lite gettoaktiga gator. Om man har fönstret öppet kan man få en crack-sten inkastad tillsammans med ett telefonnummer (free sample) om man har "tur", enligt Reginas man som tydligen jobbat inom polisen med just knarkhandel. Efter ett tag börjar vi dock see andra turister gå omkring och vi tar första bästa parking garage och promenerar istället.

Det första vi gör är att äta en sen lunch på subway, jag tar en foot long för 5$ och Rebecka nån 6" för typ samma pris (ägd). Det smakar precis som vanligt på subway (tråkigt, men gott). Vi har inte kolla upp någon karta och vi har ingen med oss, så vi börjar gå lite planlöst runt i staden. till slut kommer vi till market street och någon slags marknad där det tydligen handlades mycket med slavar för _några_ år sen. Nu är det iaf massa små stånd med krimskrams istället. Dock lyckas vi när vi gått igenom alla ständ till slut se en skymt av vatten! Det är en liten pir man kan gå ut på där det står några och fiskar. En svart tant har nån slags kräftbur där hon lyckats få upp en del krabbor och en hummer. "Are you selling those" frågar en annan turist, "Hell no, I'm eating these - I live in a car with my son" blir svaret. Nice.

Vädret blir SNABBT sämre och det börjar blåsa ganska friskt. Vi bestämmer oss för att det för vara nog med turistande för idag och går tillbaka mot där vi tror bilen är. Det visar sig som vanligt att genvägar är senvägar och efter att ha gått igenom ett ganska tveksamt område säkerhetsmässigt, lyckas vi tillslut hitta tillbaka till gatan vårt parkeingshus ligger på. Bara dubbelt så långt som det kunde ha varit om vi gått rakt.

Vi åker tillbaka genom åskvädret som nu kommit, och får även känna på lite klassiska amerikanska rusningsköer. vid 7 tiden är vi tillbaka och är nu inte alls hungriga. Dock stänger de flesta restauranger snart och eftersom vi tänkt bjuda ut Regina som tack för att vi får sova hos henne tar vi och drar iväg. Restaurangen vi ska till är en koreansk/japansk (Regina är halvt korean, halvt african american) och ligger i North Charleston. Väl där äter vi lite typsikt koreansk mat som Regina rekommenderar. Jag tar en rätt med KÖTT på ett fat som man äter med lite ris och tillbehör man får i små skålar. Gott marinerat kött, men lite torrt, då man inte får någon sås till.

Mätta och belåtna åker vi hem igen och dricker öl och snackar skit till halv 1 då vi kan tillräkna oss ännu en dag i USA.

No comments: