Monday, August 3, 2009

Florida ftw Part 4

Lördag 2009-08-01 - Bröllop!
På bröllopsdagen frösöker vi sova ut men går upp omkring 9. Jag och rebecka åker till Einstein Bros Bagels och käkar frukost. Man väljer vilken  bagel man vill ha från ett utbud på ca 40 olika, och vad man vill ha på. Ganska dyrt blir det för bara en bagel med lite pålägg, men det är gott! På vägen tillbaka går vi till CVS och köper anti-itch spray eftersom det verkar ha varit några slags sandlolppor eller något på siesta beach. Eftersom vi har tänkt att spendera i alla fall lite tid i solen tar vi en utan kortison (den fungerar föga förvånande inte alls). Strax efter 12 drar tjejerna till Briana och de går tillsammans till en frisör där man kan dricka champagne och fixa hår/naglar. Jag försöker ligga vid poolen på hotellet ett tag men ger upp efter en halvtimme efter att ha svettats ut ett par lite vätska.

Vid 2 tiden när Pat har varit och köpt kaffe och hälsat å tjejerna i "cirkeln" och förslår att vi tar en simtur längs med beachen vilket låter som en bra idé. Vi simmar väl runt 500 meter totalt innan vi ger upp delvis på grund av en lite väl röd färg på axlar. Under en av pauserna vi tar givetvis ett par äldre kvinnor kontakt med Pat (han är enligt Lauren uppenbarligen en "cougar magnet"). Trötta av simningen tar vi det lugnt på eftermiddagen och äter nog något jag inte kommer ihåg. Vid 4 tiden tittar tjejerna förbi med fixat hår men går direkt tillbaka för att förbereda sig inför kvällen. Vid 5 messar Lauren att vi måste gå och hämta deras väskor vilket vi motvilligt gör. Nu har det blivit dags att ta reda på om de nedpackade finkläderna fortfarande passar. Först måste dock allt strykas (uppenbarligen). Pat stryker som han inte gjort annat förut, vilket självklar visar sig komma från hans militärbakgrund. Lite skrämd av hans perfekta strykning kör jag en snabbstrykning när han är upptagen med annat och lyckas väl något sådär.

Cermonin ska börja 18.30. I aningen tighta byxor och kavaj går vi de 150 meterna över till Briana/Keith's hotell. Det är väl runt 35 grader, sol och extremt fuktigt ute. Det tar ett par sekunder innan svetten börjar rinna, vi tar plats på bakersta raden utan kavaj jackan ich väntar. Som tur är blåser det en hel del på stranden (där cerminon är) så det blir lite bättre. Cermonin är som ur en film, med alla inslag man kan vänta sig. Ingen snubblar, ingen nyser olämpligt. Det enda som går att anmärka på är att mikrofonen inte fungerar under de första 20 sekunderna av mormors tal.

Efter cermonin är det fotosession för brudpar + tärnor och grooms (vad det nu heter på svenska). Vi sticker och byter om till ny skjorta och går sen upp till coctail hour på 8:e våningen som vi vanliga, dödliga, är förpassade till under fotosessionen. En jim bean/cola + en long island ice tea + en öl senare kommer äntligen brudparet och anhang upp och alla förflyttas in till rummet där vi ska äta middag. Bord 11 är det som gäller för oss i "the tokyo gang". Maid of honour, Groom of honour och brudens far (som nämner att folk kommit ändå från SVERIGE) håller givetvis tal, vi får förrätt, huvudrätt och bröllopstårta (som är oväntat god). Baren är fortfarande gratis fram till 24:00 och vi dricker drinkar som om det vore vatten. "Toastmastern" är inhyrd och har den klassiska amerikanska radiorösten. Vanlig dans, tryckare, chicken dance, ett par "kongalines" och linedance (!) hinns med under kvällen innan klockan har hunnit bli läggdags för brudparet. Vi i "the tokyo gang" försöker få folk att gå vidare till baren för lite efterfest men det går ganska dåligt. Vi avslutar kvällen hemma hos oss med några till öl men däckar nog runt halv 2.

4 comments:

blaskagg said...

Cougar magnet, haha!

blaskagg said...

marskalker ;)

blaskagg said...

haha jag är visst inne på jens blogg, men det är faktist jag, kia =)
kul att se att ni har det bra! hälsa rebecka

blaskagg said...

och andra ordet du letar efter är nog bestman, man säger så även på svenska vad jag vet =)