Saturday, August 8, 2009

Florida ftw Part 9 - gästspel!

Fredag 2009-08-07
Klockan ringer 08:00, och vi studsar upp ur sängen (not) och sticker ut och går/springer bort lite fett runt magen (faktiskt) på Daytona Beach. Inget regn idag. När vi kommer tillbaka och duschat äter vi vår continental breakfast som är inkluderat i priset på hotellet. Det blir våffla, rostad bagel med cream cheese/peanut butter & jelly, flingor, och juice. Sen sätter vi oss i bilen och styr kosan mot Kennedy Space center.

Vi kom fram mitt på dagen, hoppade direkt på en 'tourbus' och körde hela guidade turen med tre stopp. Vi fick se 'vehicle assembly building', världens största envåningsbyggnad som var lika stor som 3½ st Empire State Buildings. Busschaufförerna som slussade runt alla vara noga med att informera hur stor flaggan på byggnadens fasad var - varje stjärna var 6 ft (typ 2m) bred, och de blå och vita ränderna var lika breda som vanliga trafikfiler. Ovansidan av byggnaden kunde få plats med hela Yankee's stadium och fortfarande ha en acre kvar... På första stoppet fick vi alltså se denna byggnad, där de sätter ihop rymdfärjan med uppskjutningsraketerna. Den transporteras sedan på en stor plattform som åker på en jättebred grusväg till 'the launching platform', som vi också såg från tornet vi klättrat upp i.

På nästa hållplats fick vi se autentiska modeller av månraketer och månlandningsfarkoster, samt ta på en riktig månsten! Man fick även uppleva de sista sekunderna i kontrollrummet innan de skickade upp Apollo 11. På International Space Station, som var sista stoppet på den guidade turen fick man se hur de olika delarna av rymdstationen ser ut och vad som kommer läggas till. Vi fotade en japan som jobbade på en japansk del av rymdstationen. Busschaufförerna som slussade runt alla besökare berättade även lite om naturen i området. Vi såg en sköldpadda som gick runt och betade i gräset, ett 'American bald eagle'-bo, och Rebecka såg en alligator i vattenbrynet bredvid vägen när vi var på väg därifrån. Häftigt!!

Någon timme senare är vi framme vid Jameson Inn i Palm Bay som vi bokat kvällen innan. Vi kollar in poolen och fitness-rummet innan vi tar bilen 100m bort till Golden Corral. Där betalar vi ca $12 var för buffémiddag med 'steak' och allt möjligt annat man någonsin kan önska sig, inklusive en extrem efterrättsbuffé. Efter lite kvällsshopping på Target åkte vi hem till hotellet och mådde dåligt. Avslutade kvällen med en 'bromance' som vi kollade på laptopen.

/Rebecka

No comments: