Monday, August 30, 2010

Brasilien del 4

2010-08-26 Torsdag
Sover lite bättre än tidigare, vaknar dock vid 6 tiden. Till lunch äter jag på restaurang med mer kypare än gäster med Maristela och hennes man som enligt uppgift är jude (vilket Maristela betonar att hon _inte_ är). Både Maristela och hennes man är faktiskt jättetrevliga och pratar mycket bra engelska (han har bott i Miami ett halvår vilket nog hjälper). Maristela tar in popcorn shrimps (liknande iaf) samt lökringar (som inte är ringar utan halvringar) till förätt. Gooooott! Beställer kött med garlic mashed potatoes. Mmmm, kött!

På kvällen har Maristela ordnat så Robson (uttalas Hobson), en konsult som hjälper till med nätverk och datorer på kontoret, ska ta med mig ut (Maristela och Jens har sent budgetmöte). Dock pratar Robson inte jättebra engelska (läs: dålig). Han bor även rätt långt från kontoret så vi är tvungna att åka vid 16 så vi hinner före trafiken.

Tydligen åkte vi förbi finansdistriktet i Sao Paulo. Såhär ser det ut.

Eftersom det är vissa problem med kommunikationen blir det inte helt lätt att få reda på vad som ska hända under kvällen. Robson är dock väldigt positiv och försöker verkligen med engelskan så jag lyckas luska ut att vi ska ut med hans familj. Efter att inte alls lyckats  undkomma all trafik är vi framma vid hans ex-flickväns föräldrars hus. Vi går in, jag får hälsa på alla, ingen pratar engelska men det går bra ändå. Det verkar vara lite exotiskt med en gringo som inte kan ett ord portugisiska.

Efter att tags väntan (på vad fattar jag inte riktigt) åker vi iväg med robsons dotter (ca 9 år) och hämtar upp hans son (17 år). Hans son kan engelska helt ok, och efter lite blyg start kommer han igång och vi pratar om allt möjligt; Han har gått musik-gymnasium. Han är även webdesigner. Han spelar musik och sjunger. Han dejtar en modell.

Till middag åker vi till en brasiliansk köttrestaurang. Gaucho way. Det fungerar så att det är ett buffebord med tillbehör (men även varmrätter). Man fyller en tallrik och går och sääter sig vid bordet. Där finns det nån slags skylt som är röd på en sida och grön på den andra. Runt om i restaurangen springer det runt servitörer med spett. På dessa spett sitter det kött från olika delar av tjuren. Finns även några med korv eller kyckling men mest kött. Sätter man sin lilla skylt på grönt – då kommer det kypare KONSTANT och frågar om man vill ha. Tackar man ja börjar dom skära en bit kött och man tar en liten tång man har och hållar fast biten medans dom skär loss den. Sen är det bara att äta! Hur bra som helst!

Efter maten (som jag givetvis blir bjuden på trots invändningar) lämnar vi av barnen och Robson skjutsar hem mig (en timme!) till hotellet. Somnar mätt och belåten.

No comments: