Friday, February 1, 2008

Kulturstödet

För ovanlighetens skull lyckades jag kolla på (S)(V)T igår. Timmen till ära var det ett debattprogram angånde någon pornografisk utställning som givetvis KD var mycket upprörda över.

Det intressanta kom dock efter detta när någon influgen myndighetsperson skulle försvara att Manas kulturstöd hade dragits in eftersom tidningen var antisemitisk. Och då en tidning är antisemitisk kan den tydligen inte uppfylla de krav på bra journalistik som ställs på de tidningar som får kulturstöd.

Vilket j***a kulturstöd???? Varför finns det något slags kulturstöd till skittidningar som uppenbarligen inte kan hitta en läsarkrets stor nog att försörja sig på. Jag som alltid undrat hur alla värdelösa gratistidningar som delas ut på skolor/bibliotek etc finansierades. Nu trillade polletten ner och ännu ett komplett waste av skattepengar har uppdagats (för mig), suck....

4 comments:

blaskagg said...

Fast... just de värdelösa gratistidningarna som dumpas på skolor är troligen finansierade av annonser. Ett fåtal samhällsinriktade tidskrifter får stöd. Just för att - som vi stångats om tidigare - ge fler perspektiv på verkligheten. Även sådana perspektiv som inte passar in i den för tillfället rådande normen.

Anders Ewerstein said...

Uppenbarligen måste man passa in i normen för att få stöd, därav fick ju Mana sitt indraget.

Sen är jag mycket tveksam till att de tidningarna är reklamfinansierade.

blaskagg said...

Och det är just det indragna stödet som vållat protester.

Emma said...

Fast Mana fick aldrig sitt stöd indraget skulle jag vilja inflika. De fick det faktiskt tvärtom höjt.